Notícies

Finalitza l’alerta del Pla VENTCAT amb el Maresme com a cinquena comarca amb més trucades al 112

El Temps
Un arbre caigut a Calella (Foto: arxiu)

Protecció Civil de la Generalitat ha finalitzat aquesta matinada la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT), un cop superat el gruix de l’episodi de ratxes fortes de vent a gran part del territori català. L’episodi de ventades va començar dimarts i es va intensificar dimecres al matí a les comarques del Pirineu i, cap al migdia, es van estendre a les comarques del nord-est i de Barcelona on es van registrar el major nombre d’incidències.

Durant els dos dies de l’episodi de vent, el telèfon d’emergències 112 ha registrat 572 trucades corresponents a 417 incidents sobretot a la província de Barcelona. Les comarques des d’on s’han registrat més trucades han estat el Barcelonès (222), el Vallès Occidental (85) i el Baix Llobregat (65). El Maresme és la cinquena comarca que ha registrat més trucades (41) per darrere del Vallès Oriental (43).

Les ratxes de vent amb els màxims valors registrats pel SMC han estat Portbou (133,6 km/h); Puig Sesolles (131 km/h) i Lac Redon (124,2 km/h).

Per la seva banda, des que es va activar l’alerta VENTCAT, els Bombers de la Generalitat han atès 159 avisos per serveis relacionats amb el temporal de vent. La majoria d’incidències s’han concentrat a les comarques de l’àrea metropolitana de Barcelona i Girona, concretament a les Regions d’Emergències Metropolitana Nord (66), Metropolitana Sud (59), i Girona (28). Els serveis han estat per retirar arbres caiguts a la via pública, cablejats malmesos o elements inestables en edificis. En cap d’ells s’han registrat persones ferides.

Comparteix-ho: